Během posledních týdnů jsme se za poznáním vydávali často do přírody, pomocí pozorovacích archů – „loveckých listů“ jsme vypátrali změny v podzimní krajině. Navštívili jsme různé ekosystémy:

 

Podzimní procházka s objevováním - LOVEC V LESE.

Přálo nám počasí, a tak jsme vyrazili do lesoparku. Všímali jsme si jakými změnami prochází podzimní les. Jak na tyto změny reagují živé organismy. Po třech hodinách pozorování jsme se nevraceli s prázdnou. Naše „lovecké listy“ i košíky byly plné. A my? Užili jsme si. Výuka v přírodě je fajn!

 

Podzimní zahrada aneb učíme se venku - LOVEC V ZAHRADĚ A SADU.

Celé dopoledne jsme strávili venku na školním pozemku. Všímali jsme si, jak to v zahradě a sadu na podzim vypadá. Co už sadař vykonal a co v zahradě ještě zůstalo. Po prozkoumání jsme zjistili, že ještě není vše připraveno na zimu, a tak jsme přiložili ruku k dílu. Hrabali jsme listí, ryli záhony a česali a sbírali ovoce. V zahradě se nám tak líbilo, že jsme v ní prožili i hodiny ČJ, M, PRV a čtení.

 

Podzim u rybníka - celodenní výlet - LOVEC U RYBNÍKA.

K nedalekému rybníku jsme si museli přivstat, ale stálo to za to. Když jsme dorazili na místo, příroda se teprve probouzela. Pozorovali jsme rostliny a živočichy, kteří obývají rybník a jeho okolí. Objevili jsme i důkazy o tom, že rybník vyrobil člověk. Dnes již bezpečně rozlišíme orobinec od rákosu, leknín, vrbu,... navíc umíme vyjmenovat znaky ryb.

 

text a foto: Mgr. Burešová Kamila, třídní učitelka 2. A

Back to top